Jheronimus Bosch. Visioenen van een genie

Nooit eerder keerden zoveel werken terug naar de stad waar Bosch ze heeft gemaakt!
Van 13 februari t/m 8 mei 2016 presenteert Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch de tentoonstelling Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie. Een ongekend feest van meesterwerken. Met naar verwachting 20 panelen en triptieken en 19 tekeningen is het de grootste Jheronimus Bosch-tentoonstelling ooit in Nederland.

Meesterwerken uit de hele wereld
De getoonde werken komen van vooraanstaande musea uit de hele wereld. Zoals de Hooiwagen (Prado, Madrid), het Narrenschip (Louvre, Parijs) en het Heremieten-drieluik (Gallerie dell’Accademia, Venetië).

Welkom thuis Jheronimus
Jheronimus Bosch (ca. 1450 – 1516, ook bekend als Jeroen Bosch) behoort met zijn wonderlijke schilderijen tot de wereldtop. In zijn 500ste sterfjaar keert het grootste deel van zijn oeuvre voor één keer terug naar ’s-Hertogenbosch. Hier werd de kunstenaar geboren, maakte hij zijn meesterwerken en koos hij zijn artiestennaam Bosch. De tentoonstelling is onderdeel en hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 in 2016.

Wees er op tijd bij!
Koop uw tickets voor de tentoonstelling via tickets.hnbm.nl. Koop je je ticket in deze online ticketshop, dan ben je vooraf verzekerd van een kaartje voor de tentoonstelling. Met je e-ticket kun je direct naar de tentoonstelling. Je ticket is tevens geldig voor de tentoonstelling van Jeroen Kooijmans in het naastgelegen Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

Wanneer

  • dagelijks

Reviews

Wat vind jij?